Viikkohan siihen melkein meni, että toivuin täydellisesti kuuden päivän raskaasta trainingistä (mikä toi on suomeks?!). Aamulla maailman hitaimmalla junalla 100km aamu viideltä junassa, joka on kun pesukoneen linkous ei ollut ihan suurinta herkkua varsinkin kun heti alkuun tietenkin pääsi raahaamaan seittemän elämän verran tavaraa junan raiteilla, sillä tietähän juna-asemalle ei ole.

Neljä sataa kilometriä ja yhdeksän tuntia myöhemmin, kuitenkin lopulta pääsimme perille, enemmän ja vähemmän elossa. Pienet asiat näin vapaaehtoisen palkalla kuin katettu päivällinen on yhtä tärkeä kuin lapsille joululahjat jouluna, enkä saattanut kuin hymyillä ja syödä hiljaa suomalaiseen tyyliin.

Kuusi päivää hurahti silmien edestä aivan eniten täysiä. Samaan hotelliin oli kutsuttu 20 ihmistä, jotka asuvat nyt Puolassa, mutta ovat kotoisin jostain muualta, niin kuin allekirjoittanutkin. Saman EVS otsikon alta löytyy tarinoita, niin hyviä kuin huonojakin, enkä kyllä vaihtaisi elämääni yhdenkään kanssa. - Vaihtajia olisi kyllä löytynyt. Vaikka ei elämä ole aina ruusuilla tanssimista täälläkään, katsoo omaa elämäänsä taas ihan uusilla laseilla. - Täällä mitään hätää ole, vaikka jokunen pala palapelistä puuttuukin.

Aurinkoa, kaupunki elämää, jakamista, syvällisiä keskusteluja, kuivaa; sarkastista huumoria, ja tärkein tietenkin; uusia mielettömiä ihmisiä, bilettämistä ja aamukoomailua aamunavauksella. Löysin jopa Finclubin ja suomen lipun ! Torun on ehdottomasti minun henkinen paikka ja varmasti palaan vielä tämän reissun aikana kyseiseen kaupunkiin.

Uteliana pikkulapseja tietenkin olen ja olin innoissani uusista vapaaehtoisista, vaikka silti kova ikävä onkin heitä, jotka pakkasivat laukkunsa. Olen onnekas, etten tullut keskelle "kautta" vaan samaan aikaan kuin suurinosa, sillä jos meille on "vaikeaa" ottaa uudet vanhojen tialle, ei varmasti ole helppoa yrittää tulla vanhojen tilalle.

 

 

IMG_5079-normal.jpg

Jokaisen tien päässä, mutkienkin jälkeen, on päässä jotain kaunista.

IMG_5078-normal.jpg

Torun pisantorni. Seinä kertoo, oletko todella yhtä viaton kun väität olevasi. Jos koko ruumiisi pystyy nojaamaan

seinää vasten, olet. - Todennäköisesti et.

IMG_5077-normal.jpg

Meitä on huijattu, tehtävänä oli löytää sammakoita, mutta koko sammakoita ei ollut enää olemassakaan.

IMG_5076-normal.jpg

Huonompiakin krapulapäiviä on tullu vietettyä vol 1

IMG_5074-normal.jpg

Huonompiakin krapulapäiviä on tullu vietettyä vol 2

IMG_5067-normal.jpg

Tässä maassa tosissaan suositellaan käyttäytymään lakien ja määräysten mukaisesti. - Tee jotain väärin ja istut

kolme tuntia aasin selässä.

IMG_5066-normal.jpg

Mimmit joiden kanssa olen jakanut ehkä liikaakin, nimittäin huoneen.

IMG_5058-normal.jpg

Youthpass.

IMG_5048-normal.jpg

Ääretön. - Meillä on aikaa.

IMG_5044-normal.jpg

Jokaisen on joskus feikattava, että naisen pyörii ympärillä. Totuus on julmempaa ;)

IMG_5007-normal.jpg